Visie en doelstellingen
Onze visie
De kernwaarden van de Stichting;
- Gelijkheid tussen mens en dier
- Einde aan exploitatie van dieren
- Mens, dier en natuur leven in harmonie
Stichting Goedland gelooft dat er harmonie mogelijk is tussen mens, dier en natuur waarbij alledrie ten volste tot hun recht komen en geen enkele aan de ander ondergeschikt is. En al hebben nog een weg te gaan, wij geloven dat de mensheid alle kennis en middelen heeft om onze huidige voetafdruk om te vormen naar een positieve stempel op de planeet.
Maar wat daarvoor nodig is is een omschakeling in de manier waarop we denken over onze positie ten opzichte van onze omgeving, als samenleving maar ook als individu. De natuur is de basis van ons bestaan en het kostbaarste op onze planeet en dieren zijn net als de mens individuen met een gevoelswereld. Beide verdienen een waardig bestaan, gerespecteerd te worden en niet door de mens geëxploiteerd te worden.
Door middel van de omgang met dieren en onze omgeving te verbeteren streeft Goedland naar een hernieuwde balans tussen onze belevingswereld en onze leefomgeving
Onze doelstellingen
Stichting Goedland wil middels het creëren van bewustwording op gebied van mens, dier en natuur mensen ertoe aanzetten het welzijn van alledrie te verbeteren.
In de statuten van de stichting zijn de volgende doelstellingen daartoe opgenomen:
- Het opvangen van dieren die elders in hun levensloop bedreigd worden, ongewenst zijn of op een andere manier hulpbehoevend zijn
- Het creëren van bewustzijn rondom welzijn van dier en natuur, en de impact van de mens op beide
- Het verbeteren van locale ecosystemen en biodiversiteit
- Het geven van educatie op gebied van dier en natuur
- Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.
Missie en strategie
De organisatie tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het bieden van huisvesting aan dieren, het investeren in lokaal natuurherstel en het geven van voorlichting en educatie. Hieronder vallen onder andere:
- Het opvangen van (landbouw)dieren op de locatie en informatie te geven over hun persoonlijkheid en natuurlijke behoeften en de manier waarop wij daar als mensheid mee om gaan.
- Het geven van educatie over dier en natuur, de impact die wij als mens op beide hebben en manieren om die impact ten positieve te veranderen.
- Zelf het goede voorbeeld te geven door de locale natuur te ondersteunen en verbeteren en duurzame alternatieven in te zetten waardoor wij als mens op de locatie kunnen bestaan als onderdeel van een natuurlijke balans.
- Het werven van de benodigde fondsen, middelen en goederen middels diverse activiteiten om bovenstaande mogelijk te maken.